Tervetuloa oppimaan Jumalan Sanaa!

Jeesus on Raamatun keskus. Jeesus sitoo VT:n ja UT:n toisiinsa. VT on ymmärrettävä Jeesuksesta käsin. Hän tekee Raamatun yhtenäiseksi. Raamattu ei ole vain tiedon jakamista. Raamattu on myös armonväline, sillä Raamattu välittää pelastuksen.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Kysynkö Herran tahtoa?

Jeremia esteli saamaansa Jumalan kutsua työhön tekosyyllä, jonka taustalle kätkeytyi pelko. Kuinka monta Jumalan tarkoitusta minä olen ollut estelemässä pelkojeni tai maineeni tähden? Jumala ei odottanut Jeremiaalta mitään erityisiä suorituksia, vaan Hän itse tekisi nuoresta miehestä sen, mikä oli tarkoitus. Jumalan valinta antoi Jeremiaalle arvovaltaa, mutta se oli myös avuksi hänelle siinä, että hän saattoi kääntää katseensa pois itsestä ja suuntaamaan sen Jumalaan. Tämä ei silti ole helppoa, sillä jo seuraavasta jakeesta voimme lukea Jeremiaan estelevän annettua tehtävää vedoten nuoruuteensa. Jumala ei kuitenkaan kehota pelkäämään edes oman nuoruuden tai pitkän iän tuomia rasitteita. Raamatusta voimme löytää vain Jumalaan itseensä kohdistettuja pelkokehoituksia. Ihmisiä tai sielunvihollista Raamattu ei kehota pelkäämään.
"Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua." (Jer 1:8)
Jumala ei ainoastaan lupaa suojelua. sillä Hän lupaa myös kantaa vastuun sanastaan valvoen, että se toteutuu "minä itse valvon, että sanani toteutuu." (Jer 1:12) 

Jeremiaan kirjassa Jumala tekee meille yllättävän kysymyksen:
Näin sanoo Herra: "Mitä pahaa isänne minusta löysivät, kun he kääntyivät minusta pois? He lähtivät seuraamaan olemattomia jumalia ja menettivät arvonsa minun silmissäni."  (Jer 2:5)

Mitä väärää Jumala on tehnyt, että olemme saaneet milloin minkäkin aiheen kääntyä Hänestä pois? Meissä olevaa syntiä puolustamme väittämälle, etten voi itselleni mitään, koska Jumala loi minusta tällaisen. Tällaisen itsesäälin taustalle kätkeytyy syytös Jumalaa kohtaan. Eikö kaikki Jumalan luoma ollutkaan hyvää ja oikein tehtyä? 
Tekeekö Jumala jotain väärää meitä kohtaan? Tekeekö Jumala jotain väärin, kun emme ole kiinnostuneita Hänen sanansa tutkimisesta? Kansakunnan tuho alkaa hengellisestä luopumuksesta. Samalla tavalla myös yksittäiset ihmiset kulkevat tuhoaan kohti. Jumalasta luopuminen vie väistämättä epäjumalien palvontaan. Papeille ja sananpalvelijoille oli uskottu Jumalan sanan opettaminen kansalle. Jokaisen Jumalan sanaa opettavan tehtävänä on selvittää Jumalan tahtoa, vaikka onkin helpompaa mukautua ihmisten tahdon mukaiseen opetukseen säästyen vastustukselta. Jos Jumalan sanaa ei tunneta, ei myöskään tunneta sitä Jumalaa, jollaiseksi Hän itsensä Sanassaan ilmoittaa.

Kyselkäämme Herran tahtoa. Rukoilkaamme myös eksyneiden hengellisten johtajiemme puolesta. Se mitä tänä päivänä ajassamme tapahtuu, on tapahtunut myös profeetta Jeremiaan aikana:
Papit eivät kysyneet: "Mikä on Herran tahto?" Lainopettajat eivät minusta välittäneet, kansani paimenet luopuivat minusta, profeetat puhuivat Baalin nimissä. He palvelivat jumalia, jotka eivät voi auttaa.  (Jer 2:8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti