Tervetuloa oppimaan Jumalan Sanaa!

Jeesus on Raamatun keskus. Jeesus sitoo VT:n ja UT:n toisiinsa. VT on ymmärrettävä Jeesuksesta käsin. Hän tekee Raamatun yhtenäiseksi. Raamattu ei ole vain tiedon jakamista. Raamattu on myös armonväline, sillä Raamattu välittää pelastuksen.

perjantai 7. syyskuuta 2012

Tutkikaa Herran tekoja!

Jumala haluaa kertoa itsestään meille kirjaimia ja sanoja välineenä käyttäen, emme kuitenkaan jaksa olla kiinnostuneita Hänestä. Psalminkirjoittaja toteaakin hyväksi sen osan, joka löytää ilonsa ilonsa Herran laista tutkien sitä päivin ja öin. (Ps.1:1-2) Monet ovat Raamattua lukiessaan ja tutkiessaan jossakin vaiheessa huomanneet, että he eivät enää itse olekaan tutkimassa tekstiä, vaan Raamattu on Sanallaan alkanut tutkia heitä. Sana on muuttunut eläväksi.


Psalminkirjoittajalle Jumala on ollut tärkeä. Psalmissa 27 jakeessa neljä pyydetään Herralta yhtä asiaa: että saisi asua Herran temppelissä kaikki elämänsä päivät ja näin katsella Herran ihanuutta hänen pyhäkössään odottaen, että Hän vastaa. Psalminkirjoittaja on ihmetellyt, mitä hyvää Jumala onkaan tehnyt: "Suuret ovat Herran teot! Joka niitä rakastaa, tutkii niitä." (Ps 111:2)
Erityisen toivottavaa on, että saarnapaikoille nousevat tutkivat sanaa rakastaen sitä. Kansakunnan tuho alkaa hengellisestä luopumuksesta. Lempeänoloinen, mutta kovaa tuomion sanomaa välittävä Jeremia ei väistänyt tehtäväänsä. Hän julisti Jumalan sanaa, vaikka vastaanotto oli heikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti