Tervetuloa oppimaan Jumalan Sanaa!

Jeesus on Raamatun keskus. Jeesus sitoo VT:n ja UT:n toisiinsa. VT on ymmärrettävä Jeesuksesta käsin. Hän tekee Raamatun yhtenäiseksi. Raamattu ei ole vain tiedon jakamista. Raamattu on myös armonväline, sillä Raamattu välittää pelastuksen.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa

Kun Jeesus saarnasi, hän tiesi kuulijoidensa tuntevan VT:n kirjoitukset. Ne muodostivat puitteen opetuksille ja vertauskuville. Raamatun opetuksia ja vertauksia voidaan ymmärtää paremmin tutkimalla niitä juutalaisesta kulttuurista käsin. Raamattu sisältää paljon oppimisen vaivaa. Ajan oloon oppimisen vaiva ainakin Jeesukseen uskovassa tuottaa hedelmää. Olen saanut hämmästellä, kuinka paljon VT sisältää viittauksia Kristukseen ja kuinka ovelilla tavoilla Jumala ilmoittaa olemuksestaan. Samalla oppii tuntemaan Jumalaa ja jopa tietämättäänkin toimimaan Hänen tahtonsa mukaisesti. Sanan äärellä viipyminen pitää pienenä. Usein jään tarkastelemaan omaa olemustani pohdiskellen, olenko toiminut vastaavassa tilanteessa itse oikein?
Jumala päätti ilmoittaa itsestään ja olemuksestaan juutalaiskansan kautta, joka kirjoitti Raamatun. Raamattu enimmäkseen on kirjoitettu heprealaisesta maailmankatsomuksesta käsin. Jos VT:n opetukset jäävät toissijaiseksi, esimerkiksi oppi Jumalasta tahtoo saada Raamatulle vieraita painotuksia. Mutta vielä harmillisempaa on se vaara, että Vanhaa ja Uutta Testamenttia yhdistävä tekijä - Kristus jää hämärämmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti